Gode fastekaker

02.03, 2023

Nadja har samlet noen gode oppskrifter som hun har prøvd ut på kirkekaffen. De smaker veldig godt. Se ellers vegetarbloggen.no

Utsnitt fra https://www.vegetarbloggen.no/2014/11/24/bananbrod/

Rykende ferskt bananbrød – rett fra ovnen til tallerken nesten. Det er kanskje det beste som finnes.

Dette er liksom godt uansett. Spis det som det er, smør på litt margarin, spist det nybakt, neste dag, dagen etter der igjen. Nom nom nom. Og på hyttetur med kakao foran peisen…

Bananbrødet er utrolig saftig og smakfullt. Og de sier veganske kaker er tørre og kjedelige.

Ingredienser:

  • 3 godt modne bananer
  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 0,5 desiliter rapsolje
  • 1 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 teskjeer kanel

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir (eventuelt smør og mel den).

Skrell bananene og mos innmaten godt med en gaffel i en stor bolle. Bland sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå noen minutter. Visp forsiktig i det med en gaffel – det skal ha tykna en del. Hell over med bananene.

Rør inn olje, sukker og vaniljeekstrakt.

Rør sammen hvetemel, bakepulver og kanel. Ha det over i bananblandingen og rør det hele sammen til en relativt jevn røre. Gjør ingenting om det er litt bananklumper.

Hell over i formen. Bak i 50-60 minutter. Kaken skal bli fin og gyllen.

Utsnitt fra https://www.vegetarbloggen.no/2011/07/25/blabaermuffins/

Ingredienser til 12 muffins: 

  • 5 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 desiliter soyayoghurt
  • 1 desiliter rapsolje
  • 3 desiliter blåbær
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fyll et muffinsbrett med former.
Sil sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Lag en grop i midten, og hell over melk, yoghurt og olje. Bland alt sammen, og vend deretter blåbærene forsiktig inn. Pass på at de ikke sprekker. Det gjør de litt under steking, så det er ikke vits i å overdrive det. Du vil ikke ha lilla muffins.

Fordel deigen i muffinsformene.

Stek i 25 – 30 minutter, til muffinsene består trepinnetesten.